Sony dezvăluie de ce telefoanele sale nu fac poze bune, iar motivul este ilar

0

Sony este unul dintre cei mai importanți jucători din industria smartphone-urilor, însă nu datorită telefoanelor sale.

Producătorul japonez livrează senzori foto pentru extrem de mulți de producători de smartphone-uri din lume. Chiar și așa, Sony nu a reușit să creeze un telefon care să capteze atenția utilizatorilor. Nici la capitolul fotografie, nici la capitolul design.

Dacă anul trecut, Sony avea telefoane cu un design mai vechi cu margini mari în partea de sus și de jos a telefonului. Anul acesta, compania a decis să treacă la un nou look și așa Sony Xperia 1, Xperia 10 și 10 Plus arată puțin cam ciudat din cauza ecranului lunguieț ce are un raport de aspect de 21:9.

Lăsând la o parte aspectul telefoanelor, de ce smartphone-urile Xperia nu fac fotografii excelente având în vedere expertiza japonezilor pe senzori foto, mai ales pe segmentul mirorless.

„Suntem o singură companie, dar există bariere și echipa Alpha (n.r. departamentul foto mirrorless) nu vrea să ofere anumite lucruri echipei Mobile deoarece nu vrei într-un telefon să ai aceleași caracteristici pe care le-ai găsi în mod normal pe o cameră de 3000 de lire sterline”, a declarat Adam Marsh, manger al diviziei de marketing al Sony, într-un interviu.

„Acum acestă barieră s-a micșorat și ei spun că «vedem că un smartphone și o cameră foto care îți oferă aceeași experiență este un lucru bun»”.

Motivul dat de Adam Marsh mi se pare cel puțin amuzant deoarece chiar și o colaborare mai strânsă cu departamentul foto nu ar fi asigurat că Sony să livreze un telefon de top.

Sony Xperia 1 ar trebui să facă fotografii mai bune

Se pare că Sony a învățat ceva și camerele de pe Xperia 1 au pixeli mai mari, sunt mai rapide decât în trecut, au stabilizare optică și împrumută tehnologia de eye autofocus de la camere foto Alpha. De asemenea, noul telefon procesează fotografiile în același…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.