Soluții concrete ca să fii mai în siguranță pe internet și să te ferești de viruși

0

În urmă cu zece ani aveam viruși, dar astăzi amenințările au crescut într-un ritm alert și acum avem malware, phishing, ransomware, criptomining și multe altele. În acest context, securitatea nu mai este o dorință, ci o necesitate.

În prezent, atacurile cibernetice au crescut în număr și intensitate, iar orice utilizator poate deveni victima unui atac, de multe ori fără chiar să știe.

De aceea, este foarte important să cunoști regulile de bază ale securității cibernetice, să știi ce trebuie să faci pe internet și ce nu trebuie. Totuși, online este mai greu să-ți dai seama când ceva nu este în regulă. Dacă în lumea reală ți s-a spus să nu iei bomboane de la străini sau să nu mergi pe străzi întunecate, pentru online nu ți s-a spus cum arată un mail fals sau o tentativă de phising.

De aceea, primul pas în a fi mai în siguranță pe internet este să conștientizezi aceste pericole și să înveți regulile de bază.

Provocările de securitate din prezent

Dar, în același timp, este important să folosești și uneltele potrivite. Trebuie să ai parole complexe și unice pentru conturile tale, dar trebuie să știi că orice parolă, indiferent de cât de multe cifre și simboluri folosești, poate fi spartă în două ore și jumătate. Chiar și așa, 81% din breșele de securitate apar pentru că parolele sunt slabe.

Cele mai întâlnite atacuri cibernetice din România vizează infrastructuri naționale financiar-bancare, în scopul furtului de date personale și bancare, dar și infranstructura bancară națională pentru a sustrage informații sensibile, potrivit SRI.

Cele mai frecvente tipuri de atacuri în România sunt cele de tip tool (30%), apoi cele miner (22,8%), trojan (16,5%), exploit (13,3%), malware (10,5%) sau phish (3,55%).

În ceea ce privește campaniile de malware din România în 2018, cea mai populară a fost Phish.URL, apoi Backdoor.Adwind și…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.