soluția radicală găsită de Apple

0

Apple se confruntă cu un nou potențial scandal, după ce a ieșit la iveală că mai multe aplicații cu milioane de descărcări îți înregistrează întreaga activitate de pe ecran.

În urmă cu aproximativ un an, un scandal similar a atras atenția asupra practicilor unor dezvoltatori de aplicații pentru Android. Pentru a obține informații legate de modul în care utilizatorii folosesc anumite aplicații, dezvoltatorii foloseau un script in-app pentru a înregistra fiecare gest făcut de tine în interfață. În mod previzibil, nu se cerea acordul explicit al utilizatorilor pentru acest comportament.

Conform unui raport publicat de TechCrunch, același lucru se întâmplă acum cu aplicații de iPhone. Problema este că fenomenul cu pricina este interzis explicit în termenii și condițiile de utilizare ai AppStore pentru dezvoltatori. Din acest motiv, Apple face presiune pe creatorii aplicațiilor să elimine codul malțios sau aplicațiile vor fi șterse.

Documentul Apple ”obligă aplicațiile să ceară consimțământul explicit al utilizatorilor și să ofere o indicație vizuală clară când se imortalizează, se loghează sau se ține o altă formă de înregistrare a activităților utilizatorilor.” Ca lucrurile să fie și mai grave, cei de la TechCrunch au observat că, printre informațiile înregistrate de niște aplicații populare se numără și date de pașaport sau informații de pe carduri de credit. 

Un purtător de cuvânt al Apple se află în contact cu creatorii aplicațiilor pentru a forța adaptarea la politica Apple și eliminarea respectivelor mecanism de înregistrare. Într-una dintre situațiile depistate, un dezvoltator a fost obligat să-și refacă aplicația în 24 de ore, dacă nu vrea să fie eliminată din AppStore.

Toate aplicațiile care îți înregistrează activitate pe iPhone folosesc o tehnologie proprietară realizată de compania Glassbox. Printre…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.