Skoda Scala ar putea primi o versiune de performanță: cehii nu exclud un sistem hibrid de propulsie

0

Hathback-ul Skoda Scala ar putea primi o versiune de performanță RS. Octavia RS și Kodiaq RS reușeșsc performanțe bune în segmentele în care activează, iar un Hot Hatch compact ar putea îmbunătăți vânzările Skoda.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Skoda Scala, noul hatchback de clasă compactă dezvoltat de constructor ceh, ar putea primi și o versiune de performanță RS. În cazul în care o astfel de variantă va primi undă verde din partea conducerii, nu este exclus ca producătorul din Mlada Boleslav să vină cu un sistem hibrid de propulsie.

„Pentru moment, încă nu am luat o decizie cu privire la o variantă de performanță Scala RS. Din punctul meu de vedere, introducerea unei astfel de versiuni în gamă ar fi o mutare normală”, a declarat Alain Favey, membru în conducerea Skoda în cadrul Departamentului de Vânzări și Marketing.

În acest moment, gama de performanță Skoda include doar Octavia RS și Kodiaq RS, ultimul dintre acestea fiind echipat cu un motor diesel de 2.0 litri de 240 CP.

„Am avut succes cu Octavia RS. Iar primele semne care vin din partea lui Kodiaq RS sunt bune: modelul reușește să depășească ținta propusă”, a completat oficialul Skoda.

Totuși, reprezentanții constructorului ceh trebuie să „cântărească” extrem de bine decizia cu privire la dezvoltarea unui Scala RS. Hot Hatch-ul ar trebui să aducă profit companiei, dar în același timp să ajute gama de modele să atingă ținta propusă cu privire la emisiile de CO2.

În aceste condiții, nu este exclus ca inginerii constructorului din Mlada Boleslav să propună un sistem hibrid de propulsie derivat din cel al conceptului Vision RS, prototipul care a stat la baza noului hatchback Scala. Skoda Vision RS a fost echipat cu un motor pe benzină…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.