Site-ul românesc care-ți face „lipeala” cu jobul potrivit

0

Câțiva tineri români s-au gândit că procesul de recrutare din acest moment este deficitar. Ca să-l facă mai atractiv pentru tine și alți candidați au aplicat concepte din jocuri și au creat Jobful.

Gamificarea este un termen pe care-l vezi tot mai des în România și în lume. Este un concept care presupune utilizarea unor elemente și principii de joc în contexte serioase precum angajarea, performanța angajaților și așa mai departe.

Mihai Cepoi împreună cu sora sa, Ioana, și alături de alți doi prieteni (Adrian Miu și Bianca Ene) a pus bazele platformei Jobful, cea care-ți face „lipeala” cu jobul potrivit după ce te supune unor teste.

„Acum doi ani de zile am început să analizăm procesul de recrutare, să vedem care sunt «bubele» pe care le are acum și cum le putem face mai bine și ne-am dat seama că avem clienți, avem oameni interesați și am pornit la drum”, spune Mihai Cepoi, cofondator Jobful.

Un simplu CV nu este îndeajuns pentru a arăta lumii și angajatorului ce fel de persoană ești. Cel mult poate să relateze despre tine unde ai lucrat și ce abilități susții că ai, însă o companie nu știe dacă ai o personalitate care s-ar putea integra în echipă sau cum abilitățile tale de leadership ar putea ajuta echipa.

Companiile care sunt prezente pe Jobful pot vedea dacă tu sau un alt angajat are acele „soft skills” necesare jobului vacant în organizație.

Cum știu companiile cât de bun ești

„Am făcut teste cu psihologi dedicate pentru cele mai căutate șapte abilități: proactivitate, gândire critică, integritate, lucru în echipă și așa mai departe. Apoi pot aplica pentru diferite joburi, indiferent de domeniu”.

Dacă ești curios atunci află ca îți poți face un profil unde introduci datele clasice precum studii, domenii de interes etc. Apoi platforma îți pune la dispoziție mai multe „academii”, adică o serie de cursuri scurte…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.