Sistemul juridic, dat peste cap de emoji. Cum s-a ajuns la așa absurd

0

Atunci când vorbești cu cineva prin SMS-uri sau pe rețelele sociale, sunt șanse mari să folosești emoji-uri. Comunicarea cu ajutorul acestora pare să ridice totuși întrebări în sălile de judecată.

Până acum, emoji-urile și emoticoanele au fost rareori suficient de importante pentru a influența direcția unui caz. Cu cât acestea devin mai comune, totuși, felul în care interpretăm emoji-urile ar putea deveni o problemă cu care tribunalele s-ar putea confrunta.

Emoji-urile apar tot mai des ca dovezi în cazul unor procese. Eric Goldman, profesor la Santa Clara University, a monitorizat toate referințele la „emoji” sau „emoticon” care apar în arhivele tribunalelor din Statele Unite. A ajuns la concluzia că între anii 2004 și 2019 a existat o creștere exponențială a acestor referințe. 30% din cazuri au fost doar în 2018.

În 2017, un cuplu din Israel a fost amendat cu mii de dolari după ce au folosit emoji-uri în comunicarea cu proprietarul pentru a-și exprima interesul asupra închirierii unui apartament. Aceștia au trimis un mesaj format dintr-o serie de emoji-uri care înfățișau o sticlă de șampanie, o veveriță și o cometă, după care nu au mai răspuns mesajelor proprietarului și au închiriat alt apartament.

Tribunalul a afirmat că aceștia au acționat cu rea credință. Pentru că pictogramele exprimau un nivel ridicat de optimism, tribunalul a declarat că proprietarul era îndreptățit să creadă că aceștia își doreau să închirieze apartamentul.

O altă situație în care autoritățile a trebuit să descifreze însemnătatea emoji-urilor a fost un caz de prostituție. Un expert în trafic sexual care a depus mărturie a declarat că emoji-urile reprezentate de tocuri înalte și saci de bani se traduceau liber prin „pune-ți tocurile înalte și vino să faci bani”, ceea ce ar fi dovedit vinovăția inculpatului.

Deși pictogramele nu au reprezentat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.