Simona Halep, finalistă la Madrid, a ratat turneul perfect, fără set pierdut

0

De luni, sportiva noastră are asigurat locul 2 WTA, dar un succes în finala competiției de categoria Premier Mandatory o va trimite direct pe primul loc în lume, unde jucătoarea noastră a mai fost.

Simona a administrat, de-a lungul întregii săptămâni, patru seturi de 6-0. Ar fi vrut să termine și semifinala cu Bencic având imaculat capitolul „seturi pierdute”, ca să facă turneul perfect. Nu i-a reușit, cedând la tie-break manșa secundă contra elvețiencei.

A avu tablou „scurt” în Rusia

Halep are în palmares 18 titluri WTA, câștigate într-o carieră de profesionistă începută în iunie 2006, la un turneu futures minuscul din Galați, competiție din circuitul ITF dotată cu premii totale de 10.000$. Foamea de titluri este mare pentru Simona, care speră să spargă gheața în 2019 cu primul trofeu.

La Madrid, Simona Halep a ratat posibilitatea de a face turneul perfect, adică fără set cedat. Performanța i-a reușit o singură dată în circuitul feminin profesionist, în octombrie 2013, pe hardul de la Moscova, pe un tablou „scurt”, cu doar patru meciuri până în finală: 6-2, 0-0 (retragere) cu Magdalena Rybarikova („optimi”), 6-1, 6-1 cu Alisa Kleybanova („sferturi”), 6-2, 6-1 cu Anastasia Pavlyuchenkova (semifinale) și 7-6 (1), 6-2 cu Samantha Stosur (finala).

De opt ori aproape

La turneele WTA câstigate, de opt ori, Halep a ratat la un singur set performanța supremă.

În 2013, la ‘s Hertogenbosch (iarbă, Olanda), a pierdut singurul set încă de la primul meci, 6-1, 2-6, 6-3 cu germanca Annika Beck, apoi a avut un parcurs fără greșeală.

Turneul perfect i-a fost suflat și în SUA, în același an, la New Haven, unde a încheiat cu victorie la cehoaica Petra Kvitova, unicul set l-a lăsat în „optimea” cu Carla Suarez Navarro (Spania), 3-6, 6-4, 6-1.

Tot în 2013, dar la Budapesta, austriaca Yvonne Meusburger i-a ”furat” setul tocmai în finală, 6-3, 6-7 (6), 6-1. La Nurnberg…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.