Sfinții Constantin și Elena, tradiții și obiceiuri pentru a avea spor. Ce să nu faci. Aduce mare ghinion

0

Creștinii ortodocși îi sărbătoresc în fiecare an, pe data de 21 mai, pe Sfinții Constantin și Elena. Această sărbătoare are strânsă legătură cu puterea Sfintei Cruci, care este simbolul biruinței pentru creștini. Există mai multe tradiții și obiceiuri legate de această zi.

După 300  de ani de suferințe și de prigoniri, Biserica creștină s-a putut bucura și de zile mai senine, mai ales în zilele de domnie ale împăratului Constantin cel Mare. Îndemnat și de împărăteasa Elena, mama sa, care era o creștină cu frică de Dumnezeu, Constantin cel Mare a arătat multă dragoste pentru creștini și a oprit persecuțiile împotriva lor.

Sfinții Constantin și Elena

Împăratul Constantin i-a scos pe creștini din temnițe, le-a restituit averile pe care ei le  pierduseră în vremea prigoanelor, i-a așezat pe mulți în slujbe de seamnă și le-a ridicat biserică , chiar pe cheltuiala imperiului.

La fel de multă  vrednicie  a arătat și mama sa, Elena . Ea s-a așezat cu locuința tocmai la Locurile Sfinte și și-a cheltuit averea întreagă pentru ajutorarea celor necăjiți și neputincioși și pentru înălțarea unor lăcașuri sfinte. Împărăteasa Elena a pus lucrători să sape  pe Golgota și să dezgroape crucea Mântuitorului. Săpând, ei au aflat trei cruci, dar nu știau pe care a fost răstignit Domnul. Tradiția spune că o femeie foarte bolnavă , atingându-se de cele trei cruci, se tămădui îndată atunci când atinse Crucea lui  Iisus. Sfânta  cruce a fost apoi ridicată de acolo și înălțată cu toată cinstea în una din bisericile Ierusalimului.

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena

Tradiția spune că, dacă vrei să ai spor în familie, trebuie să notezi seria fiecărei bancnote cheltuite în fiecare zi. Se crede că banul va rămâne astfel în casă și nu va fi înstrăinat. Sărbătoarea Sfinților Constatin și Elena este importantă și pentru păstori pentru că…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.