Secretul despre care Google nu vrea să știi e unealta perfectă de spionaj

0

Mai în glumă, mai în serios, Google știe extraordinar de multe despre tine. Tocmai această colecție de date e acum folosită pentru spionarea utilizatorilor.

Google e acum o companie controlată de Alphabet, dar a rămas cea mai importantă unealtă de colectare de date pentru toate serviciile viitoare ale Alphabet. În 2018, directorul Google a fost la o audiere în Congresul american și-atunci s-a discutat despre limitarea puterilor companiei. Acum, în aprilie 2019, aflăm ce înseamnă cu adevărat colecția de date pe care compania o are.

Baza de date Sensorvault e folosită de autoritățile din America pentru monitorizarea cetățenilor. Aceasta reprezintă o colecţie de înregistrări detaliate ale traseului zilnic şi poziția geografică a unui utilizator. Autoritățile americane folosesc unealta Google în cazuri cu autor necunoscut.

Aceste date pot fi folosite pentru a identifica suspecţi din apropiere de locurile unde au fost comise anumite infracţiuni. Iar asta e partea bună. Sensorvault este conectat la un serviciu Google numit Location History. Funcţia e activă din 2009 și îți poți vedea și tu istoricul locațiilor.

Chiar dacă scopul Sensorvault e nobil, există riscul ca autorităţile să aresteze martori nevinovaţi. Totodată, impactul colectării în masă a datelor încă nu a fost determinat cu exactitate.

Ce presupune că Google știe istoricul locațiilor tale

Location History e o opțiune pe care Google îți cere s-o activezi când folosești serviciile sale de localizare, în special Maps, dar și în Photos.

Dacă nu ai activat opțiunea, Google colectează informaţiile cât folosești contul și aplicațiile sale. Desigur, există și opțiunea să colecteze în fundal, dacă ai activat toate permisiunile. Google susţine că foloseşte informaţiile pentru reclame şi pentru a măsura cât de eficiente sunt. Compania mai foloseşte informaţiile pentru a da estimări…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.