Second hand – Volkswagen Tiguan I

0

Un interior spațios, practic, și un portbagaj încăpător, „împachetate” într-o caroserie compactă: Tiguan a înțeles bine așteptările pe care le au familiile de la el. Ce mai poți cere? Prețuri mai mici și o fiabilitate mai bună.

Conducere

Odată așezați la volan, ați putea avea un sentiment de deja-vu. Și asta, pentru că planșa de bord a fost preluată fără modificări de la Golf Plus. Totuși, implicit, a păstrat și calitățile acesteia: o ergonomie excelentă și spații de depozitare ușor de accesat. Practic, cu dimensiunile compacte și poziția înaltă la volan, Tiguan se conduce simplu în oraș.

Second hand - Volkswagen Tiguan I

Deși beneficiază de un sistem de direcție exact, diametrul de bracaj mare penalizează manevrabilitatea. Dinamica este încântătoare, iar comportamentul rutier este foarte bun, mai ales în versiunile cu tracțiune integrală 4Motion. Totuși, comportamentul bun se estompează la varianta cu tracțiune față, care are o motricitate scăzută, mai ales pe asfalt ud.     

habitabilitate

Chiar dacă ambianța este, în principal, ternă, calitatea asamblărilor face ca această senzație să se disipeze. Indiferent ce loc din mașină alegeți, veți primi spațiu din belșug, atât la genunchi și umeri, cât și la cap. Aceeași impresie bună creează și portbagajul, ajutat de bancheta care culisează longitudinal 16 cm, caracteristică foarte practică în folosirea cotidiană.

Second hand - Volkswagen Tiguan I

Deși materialele sunt bune și asamblările riguroase, liniștea din habitaclu este perturbată de zgomotele generate de elementele din interior, inclusiv de trapă (acolo unde există), dar și de suspensia tare. Cu toate acestea, trepidațiile resimțite la viteze mici au fost parțial reduse cu ocazia faceliftului din septembrie 2011.   

Pro – Modularitate bună/Habitabilitate excelentă/Portbagaj mare/Finisare de top/Ținută bună de drum

Contra – Diametru mare de bracaj/Fiabilitate slabă la versiunile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.