Scutariu face cronica filmului prost în care joacă Becali şi antrenorii la FC FCSB: Sclavii de pe listă şi propunerea lui Panduru

0

A plecat Dică. Sau va pleca, imediat ce omul care lipeşte cu scuipat hârtii de 500 de euro pe fruntea călugărilor îşi va plăti obligaţiile contractuale. Dică e doar o scenă dintr-un film horror. Prost şi horror. Cu o frecvenţă demnă de o cauză mai bună, Becali a săpat la fundaţia institutiei decenţei antrenorului din România. I-a ironizat, jignit sau terfelit public pe mai toţi cei pe care i-a angajat la club din 2003 şi până acum. S-a certat cu naşul lui, finul nu îi mai vorbeşte, a concediat câştigători de trofee, a dat afară antrenorii pe care îi bănuia de prea multă popularitate.

În toţi anii ăştia a demonstrat, mai bine decât o putea face orice avocat, că toţi cei care-i calcă pragul semnează înrobirea. Şi, chiar şi în aceste condiţii, la uşa lui se afişează de fiecare dată, voluntar, cele mai în vogă nume din lumea antrenoratului. Ultimii de pe listă sunt Teja şi Alexa. Doi antrenori „la modă“, doi oameni care aleg să ignore trecutul grotesc şi să-şi rişte demnitatea pentru un post la FCSB.

Unul dintre ei, probabil, va primi jobul şi îşi va trăi coşmarul. Va primi SMS-uri de la Luţu, va fi bârfit de MM Stoica, va fi sabotat de jucătorii pe care Becali îi sună regulat pentru raport. Va accepta să facă schimbările imaginate de bubuitul minţii lui Becali sau sugerate de analiştii din studiourile TV, va primi întăriri de tipul Bojan Golubovic, Mihai Roman sau Andrei Cristea, va fi obligat să gestioneze un lot scump, dar construit fără nicio logică fotbalistică, fără dubluri pe post sau cu trei-patru variante în zonele preferate de patron.

Şi, atunci când invariabil vor eşua lamentabil, îşi vor vărsa neputinţa în discursuri înduioşătoare precum cel al lui Dică în care antrenorul cerea „libertate”. În 2019, într-o perioadă în care şi în minele…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.