Schiaparelli și Dior – Colecțiile Haute Couture prezentate la Paris

0

Couture 2020 a fost debutul lui Daniel Roseberry ca director creativ al Schiaparelli. Atmosfera prezentării a fost una cu totul și cu totul specială. Roseberry a stat la un birou, desenând pe tot parcursul prezentării, în timp ce modelele defilau purtând fabuloasele sale creații.

Pe aceeasi temaLVMH va acorda licența pentru ochelarii de soare Christian Dior

Schiaparelli și Dior – Colecțiile Haute Couture prezentate la Paris

Coloana sonoră a fost constituită de sunetul stradal din Manhattan, pe care designerul îl auzea de fiecare dată când se afla în procesul creației. Venind vorba de procesul creației, piesele prezentate au fost de-a dreptul spectaculoase.

Schiaparelli

Într-o viziune suprarealistă, Roseberry a reușit să îmbine natura cu abstractul, rezultatul fiind impresionant.

Și dincolo de liniile fluide și volumele exagerate care par să iasă în evidență, detaliile sunt cele care fac această colecție atât de valoroasă. Unghii roșii acrilice care atârnă alături de cristale, bijuterii aplicate pe cearcăne și pe cărarea părului, mâneci din zale, un top bandeau din gărgărițe, toate aceste amănunte par utopice până la vederea Schiaparelli Couture 2020. Roseberry declară că și-a lăsat imaginația să zburde în ceea ce privește această colecție:„dreamtime”, explică el. Și da, fost cu adevărat de vis!

Christian Dior

Cunoscută pentru mesajul pe care vrea să îl transmită prin intermediul creațiilor sale, Maria Grazia Chiuri nu a făcut excepție nici cu ocazia Couture 2020. Show-ul a fost deschis de un look dezbătut intens ulterior: un top cu mesajul “«Are clothes modern?» -Bernard Rudofsky”, și o fustă lungă, albă, cu un cordon în talie, care aduce aminte de estetica hainelor grecești.

Deși pare dificil de înțeles în primă instanță,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.