Șase ani de la moartea lui Șerban Ionescu. Mărturisiri tulburătoare

0

Mai exact, expoziția „In memoriam Șerban Ionescu”, alcătuită din mai multe portrete ale actorului, de diferite dimensiuni și tehnici artistice, realizate de artistul plastic Valeriu Mladin, a fost vernisată în locurile unde a urcat pe scenă, de la Teatrul de Comedie la Teatrul Odeon. Ultimul teatru care a găzduit uriașul talent al marelui actor a fost Teatrul Național I.L. Caragiale, acolo unde spectacole precum „Eduard al III-lea” sau „Livada de vișini” l-au avut în distribuție. Ultimul spectacol în care actorul a fost prezent, chiar și după ce s-a îmbolnăvit, a fost deja celebrul „Dineu cu proști”, regizat de Ion Caramitru, unde îl avea ca partener pe Horațiu Mălăele.

De altfel, o coincidență stranie a făcut ca în ziua comemorării lui Șerban Ionescu la TNB să se joace chiar „Dineu cu proști”, acolo unde rolul actorului dispărut prematur a fost luat chiar de regizorul și actorul Caramitru. Acesta, prezent la evenimentul care a avut loc la Sala Media, plină ochi cu prieteni și admiratori ai lui Ionescu, a subliniat acest fapt, rememorând amănunte tulburătoare din existența colegului și prietenului său, din ultima perioadă a vieții acestuia.

„Vă pot povesti, amintindu-mi cu dificultate de telefonul pe care mi l-a dat și mi-a spus: „dragul meu, trebuie să faci ceva, eu nu mai pot să joc. Sunt foarte bolnav. Seara trecută când am jucat a trebuit să fiu ajutat să mă ridic de pe scenă, lucru care este penibil. Nu mai pot să urc pe scenă’. Erau încă trei spectacole vândute deja. Eu fiind cel care a pus în scenă piesa, am reușit cu eforturi mari să salvez cele trei spectacole în speranța însănătoșirii lui. Lucru care nu s-a întâmplat. Și iată-mă înlocuindu-l în această seară pe Șerban Ionescu. Până la o vreme purtându-i și costumul, lucru foarte delicat și foarte sensibil pentru natura mea subiectivă”, a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.