Samsung prezintă telefonul pliabil revoluționar

0

Au trecut cinci ani. Cinci ani de când Samsung a promis un ecran pliabil pentru telefoane și tablete. Câte un zvon ținea în viață speranța. În 2018, e gata să lanseze un telefon pe care să-l și vândă, nu doar să-l prezinte pe-o scenă. Totuși, avem nevoie de așa ceva?

Au trecut 11 ani de la primul iPhone și toți marii producători par blocați. Nu prea mai e loc de invenții, așa că e trebuie creată o revoluție. Telefonul pliabil poate fi așa ceva, iar Samsung vrea să fie primul dintre jucătorii mari care să aibă unul pe piață până la final de an.

Telefonul pliabil de la Samsung va fi prezentat la o conferință anuală a companiei. Aceasta se desfășoară în San Francisco.

Ultimele luni au fost pline de zvonuri, speculații și concepte pentru cum va arăta Samsung Galaxy F (nume posibil, dar neconfirmat – n.r.). Cert e că cel mai important aspect îl reprezintă ecranul – sau ecranele? Astfel, când este desfășurat, ecranul va avea o diagonală de 7,29 inci. În modul pliat, telefonul îți va pune la dispoziție un display exterior ceva mai mic decât cele cu care ești obișnuit acum, de 4,58 inci.

Samsung Display ar urma să înceapă producția acestor panouri. Volumul inițial de lucru ar trebui să fie de 10.000 de unități pe lună. Compania estimează că va produce între 500.000 și un milion de ecrane anual, deci ne putem aștepta la un lot de maximum un milion de unități pentru primul model.

Cele două porțiuni ale ecranului pliabil ar fi unite cu ajutorul unei balamale speciale, creată de către compania coreeană KH Vatec. Aceasta va permite porțiunilor de ecran să se unească, dar să lase în același timp ceva spațiu liber, astfel încât să nu apară riscul spargerii panourilor.

 Cum a apărut „telefonul pliabil” de la Samsung

Cea mai coerentă promisiune a fost făcută de Samsung în 2013, la CES. Prototipul prezentat atunci de Samsung a fost…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.