Sabrerii încep calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

0

Miza este ridicată la marile competiții din vară, întrucât scrimerii primesc de trei ori mai multe puncte pentru clasările la Mondiale decât la Grand Prix-uri și Cupe Mondiale, putând obține astfel mai repede biletele pentru Japonia.

La Tokyo, România trage nădejde să fie reprezentată și în concursul pe echipe, nu doar la individual. După doi ani mai puțini reușiți, 2016 și 2017, a urmat un sezon 2018 mai bun, iar 2019-2020 ar trebuie să vină cu certitudinea: calificarea echipei de sabie la JO.

”Începe anul de calificare, aprilie 2019-aprilie 2020. Doar 8 echipe din lume vor participa la Jocurile Olimpice. E puțină tensiune, una pozitivă însă, cred eu. Pentru ca începutul lui 2020 să fie mai relaxat, e nevoie de un rezultat de prestigiu la Mondiale. Personal nu cred în miracole, ci doar într-un progres permanent și continuu”, precizează antrenorul lotului Ioan Pop.

Dolniceanu se axează pe individual

După retragerea din activitate a unor sportivi ca Florin Zalomir sau Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, 31 de ani, a rămas veteran în echipa României.

Ieșeanul este campion mondial în 2009 și medaliat cu argint la Olimpiada de la Londra 2020. Ambele performanțe au fost obținute cu echipa. Campion european în 2013, Tibi vizează o medalie olimpică și la individual.

”Venim după un cantonament la mare, unde am încărcat fizic, aici, în Poiana Brașpv, am făcut mai mult antrenament specific. Sperăm să dăm lovitura la Europene, la Mondiale sau la amândouă. Scopul meu este să iau o medalie la individual, că la echipe am deja. De asta am decis să rămân și să mă pregătesc în continuare”, este sincer Tibi.

Vicecampionul mondial de juniori, pariul antrenorului

Antrenorii și sportivii vor să-l integreze cât mai repede în lot pe sabrerul George Dragomir (20 de ani): vicecampion mondial de juniori la Torun în 2019 (prima medalie după 19 ani pentru România la sabie la un Mondial de juniori –…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.