Rudel Obreja, ruinat. Firma implicată de fostul președinte al FR Box în ”Gala Bute” a intrat în insolvență

0

Societatea Europlus Computers SRL București, care a luat naștere în decembrie 2004, a avut o ascensiune fulminantă în 2011, când a înregistrat o cifră de afaceri de 8,14 milioane lei. Asta după ce, cu un an înainte, raportase doar 47.620 lei, informează portalul supervizor.ro, specializat în insolvențe și falimente. Performanţa s-a datorat exclusiv implicării în ‘Gala Bute’. În 2013, firma, care îi aparține lui Obreja, a fost rebotezată Euro Box Promotion SRL.

Firma, datoare la ANAF cu 737.507 lei

Intrarea în procedură de insolvență poate fi o mișcare pentru a refuza plata datoriilor către Bugetul de Stat.

Prin decizia penală nr.93 din 05.06.2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, printre altele:

Obligă pe inculpatul OBREJA Rudel, în solidar cu partea responsabilă civilmente Euro Box Promotion SRL (fosta Europlus Computers SRL), la plata către partea civilă, Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF, a sumei de 737.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă dobânzile şi penalităţile prevăzute de Codul de procedură fiscală aferente debitului principal, calculate de la data scadenţei debitului principal şi până la plata integrală a acestuia”.

Rudel OBREJA, fostul preşedinde al Federaţiei Române de Box, care a fost asociat majoritar şi administrator la Euro Box Promition SRL, a ajuns la închisoare, iar firma tocmai a intrat în insolvenţă şi este la un pas de trecerea la faliment.

Pe 19 octombrie 2018, debitoarea (prin avocat Loredana Ioana Bucur) a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă, invocând datorii de 1.068.226,01 lei şi „pericolul agravării situaţiei financiare, deoarece societatea înregistrează pierderi care cresc continuu, datorită dobânzilor şi penalităţilor care curg pentru fiecare zi de întârziere, precum şi a penalităţilor la plata datoriilor către stat”.

Judecătorul sindic…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.