Românii renunță treptat la diesel: cota de piață a scăzut la numai 31% în primele 3 luni ale anului

0

Doar 31.1% dintre mașinile noi cumpărate în România în primele trei luni ale anului au avut motoare diesel, în timp ce cota de piață a mașinilor pe benzină a crescut la aproape 66%. Doar 3.1% dintre mașini sunt electrice sau hibride.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mașinile cu motoare diesel nu mai reprezintă un punct de atracție nici pentru clienții din România, care urmează astfel exemplul celor din statele dezvoltate ale Europei.

Potrivit unui raport publicat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) pentru primele trei luni ale anului, românii optează tot mai mult pentru mașinile cu motoare pe benzină.

Astfel, 65.8% dintre mașinile noi vândute în România în perioada ianuarie – martie 2019 au avut motoare pe benzină, în creștere de la cota de piață de 54.8% înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În același timp, cota de piață a mașinilor diesel a scăzut puternic de la 42.9% la numai 31.1%. În plus, datele valabile doar pentru luna martie arată o scădere și mai pronunțată, în contextul în care mașinile diesel au avut doar 29.5% din piață, comparativ cu cota de 67.8% a mașinilor cu propulsie pe benzină. De asemenea, declinul este unul puternic și comparativ cu datele valabile pentru anul 2018, când 62% dintre mașinile noi vândute în România au avut motoare pe benzină, în timp propulsia diesel a scăzut la 35%.

În acest context, doar o mică parte dintre clienți au migrat spre achiziționarea de mașini electrice și hibride, întrucât cota de piață a acestora a ajuns la 3.1% la nivelul primelor trei luni ale anului, în creștere de la 2.2%.

APIA a publicat și alte statistici interesante pentru primele trei luni ale anului. Astfel, 72% dintre mașinile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.