România – Portugalia, preliminarii Euro 2020. Toate calculele tricolorilor pentru a ajunge la un turneu final continental după 24 de ani

0

Naţionala masculină de handbal încă mai are şanse de calificare la Campionatul European din 2020, dar are nevoie de puncte în meciurile cu Portugalia (joi, ora 18:00, Sala Dinamo) şi Franţa (duminică, ora 19:00, Nantes), în Grupa 6 preliminară. Calculele arată că orice este posibil, România însă trebuie să mai şi demonstreze că poate.

Campionatul European din 2020 se va desfăşura în premieră cu 24 de echipe naţionale, astfel că pe lângă cele patru reprezentative deja calificate (Austria, Suedia, Norvegia – ţări organizatoare şi Spania – campioană en-titre), alte 20 de naţionale vor obţine biletele pentru turneul final în urma calificărilor. În preliminarii sunt opt grupe preliminare x 4 echipe, astfel că 62,5% dintre participante în această fază a competiţiei ajung la Campionatul European. Un procent mai mare ca oricând. Mai exact, se califică primele două clasate în fiecare grupă plus cele mai bune patru naţiuni situate pe locul 3, cu punctaj obţinut din întâlnirile cu adversarele care au terminat pe locurile 1-2.

Înaintea partidelor din această săptămână, Franţa şi Portugalia au câte 6 puncte în Grupa 6, în timp ce România şi Lituania au câte 2 puncte. Cel mai realist scenariu prin care tricolorii pot reveni la un Campionat European după o pauză de 24 de ani este ocuparea locului 3. Pentru că este greu de crezut că fie Franţa, fie Portugalia pot pierde ambele partide din această săptămână, iar în plus, în meciurile directe, România să câştige la o diferenţă mai mare decât a pierdut în tur (13-21 cu Portugalia şi 21-31 cu Franţa).

Într-un clasament al echipelor clasate azi pe locul 3, România ocupă poziţia a şaptea,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.