România porneşte din prima urnă valorică spre Jocurile Olimpice din 2020! Cum poate arăta o grupă ideală la Campionatul Mondial, după tragerea la sorţi de vineri de la Tokyo. Grupa care trebuie evitată

0

România s-a clasat pe locul 4 la ultimul Campionat European, s-a calificat direct la Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie), astfel că a fost inclusă în prima urnă valorică înaintea tragerii la sorţi de vineri – 21 iunie, care va avea loc la Tokyo la ora 10:00 (ora locală 16:00). De aici pleacă, practic, drumul naţionalei feminine spre Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc tot în Japonia.

România este în prima urnă valorică, alături de Franţa, Rusia şi Olanda. La Campionatul Mondial ar trebui să se claseze în Top 7 (primele opt dacă Franţa se află în acest top), pentru a prinde o poziţie cât mai bună în turneul preolimpic. În cazul în care ar veni pe locurile 2-4, atunci FRH va avea dreptul să şi organizeze turneul de calificare al tricolorelor.

Urnele valorice anunţate de IHF înaintea tragerii la sorţi:

  • Urna 1: Franţa, Rusia, Olanda, România
  • Urna 2: Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca
  • Urna 3: Muntenegru, Japonia, Germania, Serbia
  • Urna 4: Spania, Slovenia, Coreea de Sud, China
  • Urna 5: Brazilia, Angola, Senegal, Argentina
  • Urna 6: Kazakhstan, Cuba, RD Congo, Australia

Japonia va avea dreptul să-şi aleagă gruipa, după tragerea la sorţi a echipelor din urnele 6, 5, 4, 2 şi 1. În cazul în care tricoloerele vor prinde o grupă accesibilă, foarte probabil Japonia va alege România. În aceste condiţii, o grupă bună pentru Neagu & Co ar arăta astfel:

  • România, Suedia, Japonia, China, Senegal, Australia

Cu o astfel de grupă, tricolorele şi-ar putea face planuri de 4 puncte pentru Main Round, iar o clasare în Top 7-8 la final devine mai mult…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.