România, lovită de un ciclon de aer polar. Anunț neașteptat de la ANM pentru luna iulie

0

Întreaga țară este lovită de un ciclon care a adus un val de aer rece dispre Polul Nord. Meteorologii avertizează populația. Temperaturile vor fi mult mai scăzute decât normalul perioadei.

România, lovită de un ciclon de aer polar

Specialiștii de la Amdinistrația Națională de Metorologie anunță un ciclon care a adus valul de aer rece din țările nordice. Acesta a scăzut temperaturile normale perioadei în care ne aflăm. În Maramureș a nins, iar pe litoralul românesc temperatura apei mării a scăzut extrem de brusc de la 26 de grade la 17-18 grade. De asemenea, și la Borșa, în Pietrosul Rodnei au căzut fulgi de zăpadă. Specialiștii au explicat faptul că temperaturile anormale care au fost prognozate și resimțite în luna aceasta se datorează valului de aer polar neobișnuit.

”Temperatura apei mării a scăzut pentru că au fost intensificări ale vântului. Cureţi mai reci dinspre largul mării. Acel ciclon este responsabil de transportul aerului rece dinspre Polul Nord, un aer rece care va persista în Europa, în jumătatea de est, inclusiv în ţara noastră. O uşoară creştere de temperatură o vom putea vedea de vineri, dar vorbim de temperaturi poate chiar sub gradul celor normale. Pot fi de asemenea şi temperaturi peste media normală. Săptămâna se va încheia cu o vreme plăcută, răcoroasă spre normal. Săptămâna viitoare va începe tot cu o astfel de vreme. De altfel, ploile nu vor lipsi din peisaj”, a precizat meteorologul Romica Jurca în direct la România TV.

Vremea va fi în general frumoasă, dar temperaturile se vor menține tot mai coborâte decât cele normale sezonului estival. Cerul va fi variabil, alături de înnorări temporare după-amiaza. Izolat se anunță ploi, în special în zonele de munte. Maximele vor fi cuprinse între -5 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 18-19 grade Celsius la mare. În cursul zilei de sâmbătă, în zona de vest, sud-vest, centru, nordul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.