Roger Federer – Novak Djokovic, finala Wimbledon 2019. Victorie clară în faţa lui Rafael Nadal pentru veşnic-tânărul elveţian, care a scăpat dintr-un final incandescent, fructificând a cincea minge de meci în „Fedal XL”: „Sunt epuizat!”

0

  • Roger Federer – Rafael Nadal, 7-6(3), 1-6, 6-3, 6-4 în semifinalele Wimbledon 2019. Finala masculină de la All England Club îi aduce, aşadar, faţă în faţă, pe primii doi favoriţi, deţinătorul trofeului şi pe cel mai titrat campion: Novak Djokovic (#1) – Roger Federer (#2).
  • Al 40-lea „Fedal” în meciurile oficiale a adus revanşa mult dorită de Federer în faţa omului care i-a întrerupt o serie de cinci victorii consecutive la Wimbledon în urmă cu 11 ani. Elveţianul a reuşit să surprindă dominându-şi marele rival chiar şi în schimburile lungi de mingi, a transformat în armă returul de rever speculate în trecut de Nadal, a expediat 51 de lovituri câştigătoare pe lângă iberic, a servit impecabil şi a răspuns impresionant după o cădere semnificativă în setul doi.
  • Între 2006 şi 2008, Federer şi Nadal s-au înfruntat în trei finale consecutive la All England Club. Pe prima, elveţianul a câştigat-o în patru seturi, deschizând cu un 6-0 rarisim în această rivalitate, pe a doua a câştigat-o tot Federer, dar în cinci seturi, lăsându-l pe Nadal în lacrimi în vestiar, descumpănit, iar a treia a adus o adevărată răsturnare cosmică de situaţie, Nadal impunându-se în decisiv, după ce luase un start prompt, 2-0 la seturi. De atunci, Federer şi Nadal nu au mai disputat vreun meci pe iarbă până vineri, 12 iulie.

„Sunt epuizat! Rafa a avut nişte execuţii incredibile în final de meci, am avut o doză de şansă. Sunt extrem de încântat de acest rezultat, mă bucur că am reuşit să câştig„, a declarat Federer la final de meci.

► GAME, SET, MECI ŞI CALIFICARE ÎN FINALĂ PENTRU ROGER FEDERER. Federer începe cu un as contestat de Nadal, dar dat bun de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.