Robi Urs, la Berlinale Talents, fără să aibă facultatea de actorie

0

Robi Urs a avut de pregătit un întreg portofoliu pentru a putea aplica la acest pogram. „Este o aplicație formată dintr-o serie de întrebări care au ca punct de plecare o anumită temă. Anul acesta a fost despre greșeală, cum să greșim într-un mod constructiv. În afară de asta, îți cer filmografie, toate proiectele în care ai fost implicat și o scenă sau două dintr-un film”, ne-a explicat actorul modul în care s-a făcut selecția pentru acest program.

Berlinale Talents e cel mai important program dedicat cineaștilor, o platformă complexă de lucru intensiv pe durata a șase zile: întâlniri, ateliere de creație, conferințe, vizite informale care au loc în cadrul prestigiosului Festival Internațional de film de la Berlin.

Anual sunt selectați pe baza aplicațiilor 250 de regizori, actori, scenariști, producători, monteuri, directori de imagine, distribuitori sau critici de film.

Anul acesta, din peste 3.400 de aplicanți din 130 de țări, Robi Urs, absolvent al cursurilor de actorie organizate de o școală privată din România, se numără printre cei selecționați la categoria „actori”, devenind astfel și primul actor neprofesionist din România care participă la cel mai prestigios program de acest gen.

Nu m-am așteptat deloc, mai ales că nu am terminat o facultate de actorie. Am terminat cursurile școlii Inlight. Mă bucur că nu e neapărat doar o reușită a mea, ci e un beneficiu pe care eu pot să-l aduc școlii. Un fel de mulțumesc”, ne-a spus entuaziasmat tânărul.

Robi Urs, la Berlinale Talents

Robi Urs, la Berlinale Talents, din 3400 de aplicanți

„M-am apucat de actorie în urmă cu 6 ani. În cadrul școlii, am jucat în 8 spectacole de teatru, două scurtmetraje și două lungmetraje. Împreună cu alți absolvenți, am avut șansa de a lucra cu regizorul Adrian Sitaru pentru lungmetrajul «Ilegitim», film care a fost selectat în cadrul Festivalului de Film de la Berlin…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.