Revenire spectaculoasă în WRC: Sebastien Loeb va concura două sezoane pentru Hyundai în Campionatul Mondial de Raliuri

0

Sebastien Loeb a semnat un contract pe două sezoane cu Hyundai pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, după ce Citroen nu i-a mai putut oferi o mașină pentru 2019. Francezul va lua startul în 6 runde din sezonul următor.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

După retragerea din Campinatul Mondial de Raliuri în 2013, Sebastien Loeb revenit cu un program parțial și a concurat într-o etapă din sezonul 2015 și în alte trei runde din 2018, când a obținut și o victorie spectaculoasă în Raliul Spaniei.

Succesul l-a determinat să-și dorească o revenire cu un program mai generos în sezonul 2019, însă Citroen nu i-a putut oferi o mașină după ce Abu Dhabi a renunțat la sponsorizarea echipei.

În acest context, Loeb a inițiat o serie de negocieri cu Hyundai, iar cele două părți au ajuns acum la un acord final. Pilotul francez a semnat un contract pe două sezoane, iar în 2019 va concura în 6 etape, inclusiv în runda de debut de la Monte Carlo.

„Nu am putut refuza propunerea Hyundai, cu 6 etape în WRC în 2019. Proiectul lor m-a sedus, cu o echipă și o mașină care sunt sigur că îmi vor permite să lupt pentru a obține victoria cu numărul 80 în WRC”, a declarat el.

După retragerea din WRC, Loeb a concurat preponderent în Campionatul Mondial de Rallycross alături de Peugeot, însă constructorul francez s-a retras din această competiție la sfârșitul acestui an.

Totuși, Loeb va concura la volanul unui Peugeot în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiție de anduranță din lume, care va avea loc în ianuarie și se va încheia cu numai o săptămână înainte de Raliul Monte Carlo din WRC.

2019 va deveni astfel primul sezon din întreaga carieră a lui Loeb în care francezul va concura pentru o echipă care nu…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.