Returul cu Gyor a devenit „piatra de încercare” pentru CSM Bucureşti înaintea meciului de titlu cu SCM Rm. Vâlcea. În absenţa Cristinei Neagu, alte două jucătoare au fost propulsate în lupta pentru titlul de golgheter în Liga Campionilor

0

CSM Bucureşti a revenit pe locul 2 în Grupa 2 principală a Ligii Campionilor, după ce s-a impus duminică în Germania, 38-30 pe terenul echipei Thuringer, iar o zi mai devreme Gyor a câştigat prima partidă cu Vipers Kristiansand, scor 33-29. Mai mult, campioana României a obţinut calificarea matematică în sferturile de finală.

Lucrurile au început să intre pe făgaşul normal în tabăra campioanei României, după o evoluţie destul de bună în Germania, în care s-au remarcat mai multe jucătoare. CSM Bucureşti s-a calificat deja în sferturile de finală, dar lucrurile sunt departe de a fi tranşate. Din contră, „tigroaicele” au motive cât se poate de seriaose pentru a rămâne conectate la ce urmează în următoarele trei jocuri, astfel încât să-şi mărească şansele de a ajunge în Final Four pentru al patrulea an la rând.

În acest moment, CSM este locul 2, la trei puncte distanţă de liderul Gyor şi cu un avans de două puncte în faţa campioanei Norvegiei. În principiu, echipa maghiară nu mai are cum să piardă locul 1 în grupă, fiind greu de crezut că va ceda cel puţin două jocuri în următoarele trei etape. Pentru reprezentanta României, obiectivul principal devine acum locul 2 în grupă, fapt care iar permite să joace acasă meciul retur din sferturile de finală. Mai mult, ar evita, foarte probabil, două nume extrem de periculoase, Metz şi Rostov Don. La cum se prezintă raportul de forţe în Grupa 1, Buducnost ar fi cea mai abordabilă adversară pentru sferturi din acest trio.

Pentru a fi sigură de locul 2, CSM Bucureşti are nevoie de 5 puncte, pentru a nu fi nevoită să aştepte ultimul meci din grupă dintre Vipers şi Gyor. În acest caz, „tigroaicele” au nevoie de cel puţin un punct cu campioana Ungariei în partida din 23 februarie de la Bucureşti. Acel test va fi şi o…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.