Retragere şoc din tenis! Una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuit şi-a încheiat cariera la 29 de ani

0

Poloneza Agnieszka Radwanska şi-a anunţat retragerea din tenis, miercuri, la doar 29 de ani.

Fostul număr doi mondial, una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuitul WTA, datorită gamei complete de lovituri şi apetitului pentru soluţii inedite, înzestrată cu abilităţi defensive excelente şi abonată parcă la trofeele pentru „lovitura anului”, datorită scurtelor sale, a făcut anunţul oficial, dar anticipat deja după declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile, prin intermediul unui comunicat către WTA. „Vreau să împărtăşesc cu voi una dintre cele mai importante decizii din viaţa mea. Astăzi, după 13 ani în tenisul profesionist, am luat decizia de a mă retrage. Nu a fost o decizie simplă, dar sunt recunoscătoare pentru faptul că am adunat atâtea amintiri nepreţuite, printre care se numără şi cele 20 de titluri câştigate„, a scris Radwanska.

Accidentările şi problemele fizice sunt cele care i-au venit de hac celei poreclite de fani „Aga”. „Din păcate, nu mai pot juca şi nu mă mai pot antrena aşa cum obişnuiam să o fac, iar în ultimul timp, corpul meu nu se mai ridică la nivelul exigenţelor mele. Luând în calcul starea mea de sănătate şi povara tenisului profesionist, am ajuns la concluzia că nu îmi mai pot forţa trupul până acolo unde ar fi necesar„, a completat campioana din 2015 de la Turneul Campioanelor.

Ca Bartoli: punctul final a fost pus de o româncă

Radwanska a pierdut cinci dintre ultimele şase meciuri disputate în circuit, iar cea din urmă performanţă notabilă a sa va rămâne semifinala jucată în luna iunie, la Eastbourne. La fel cum s-a întâmplat şi cu Marion Bartoli, ultimul meci al polonezei a fost disputat împotriva unei românce. Dacă Marion spunea stop după ce a fost învinsă de Simona Halep, Radwanska şi-a încheiat cariera cu un duel pierdut în faţa…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.