Reînvie atletismul românesc!? Tricolorii au punctat la Europeanul U23 din Suedia, cronometrul a aţipit la cursa sprinterei Andrea Miklos

0

România a cucerit trei medalii sâmbătă la Campionatul European U23 de la Gavle (Suedia) prin Andrea Miklos (400 metri), Claudia Prisecaru (3000 obstacole) şi Alexandru Novac (suliţă). Duminică au loc ultimele finale.

Atletismul românesc are speranţe de viitor. Rezultate excelente pentru tricolori în penultima zi a Europenelor de tineret. Vicecampioană mondială de junioare anul trecut, Andrea Miklos (20 ani) a reuşit să spargă gheaţa pentru delegaţia României şi să obţină bronzul la 400 metri, prima medalie pentru noi la Gavle.

Rezultatul este unul meritoriu mai ales că Miklos revine după o accidentare gravă şi este la primul an de tineret. Sportiva de la CSM Bucureşti antrenată de Magdolna Kanizsay a oprit cronometrul în 52.66 secunde, cel mai bun timp al sezonului pentru ea.

Bronz dramatic la 3000 m obstacole
A doua medalie pentru România a venit la 3000 m obstacole prin Claudia Prisecaru (CSM Focşani 2007). Intrată în finală cu al doilea timp al calificărilor, sportiva antrenată de profesorul Cristian Orza s-a menţinut în plutonul fruntaş pănă spre final. Prisecaru părea să piardă lupta pentru bronz chiar în ultimele 2 ture, dar o rivală s-a împiedicat dramatic la unul dintre ultimele obstacole şi românca a terminat în 9:53.21 minute, un nou record personal.

Novac, la o aruncare de titlul european
Recordmenul en-titre al României la aruncarea suliţei, Alexandru Novac (CSM Bucureşti) a obţinut argintul la Gavle după o evoluţie entuziasmantă. Susţinut frenetic de întreaga delegaţie, sportivul antrenat de Petre Manu a aruncat 81,75 metri din a cincea încercare. El a fost depăşit chiar la ultima aruncare de către polonezul Cyprian…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.