Răzvan Burleanu, spectator la Cupa Satelor: ”Sperăm ca un jucător de aici să ajungă la loturile naţionale”

0

În Zona Olteniţa, lider cu maximum de puncte este echipa antrenată de poştaşul din Gălbinaşi

De la începutul lunii octombrie, pentru circa 10.000 de copii din satele şi comunele României zilele de sâmbătă au o savoare aparte. Cu vârste de până la 13 ani, toţi se întâlnesc pe terenurile de fotbal din ţară şi participă la meciurile primei competiţii oficiale din viaţa lor: Cupa Satelor. O astfel de etapă a avut loc sâmbătă în comuna Chirnogi, acolo unde s-au disputat partidele rundelor 5 şi 6 din cadrul Zonei Olteniţa şi unde spectator de onoare a fost preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Chiar dacă mulţi nu ştiu să se lege încă la şireturi, iar şorturile pe care le poartă par pantaloni lungi, micuţii fotbalişti din mediul rural au demonstrat că au spiritul de luptător în sânge. S-au bătut pentru fiecare minge ca şi cum ar fi fost vorba de finala Campionatului Mondial, s-au bucurat la goluri aşa cum au văzut că o fac idolii lor de la televizor, au părăsit terenul cântând sau plângând, în funcţie de scor, dar mai presus de toate, s-au bucurat de fotbal şi de clipele lor de glorie. Care, cu multă muncă şi sacrificii pot deveni momentele de aur ale unei întregi ţări. Acesta e, de altfel, şi obiectivul acestei competiţii.

„Pe termen lung, aşteptările noastre sunt foarte mari. Ne dorim să avem un jucător care să facă pasul la nivelul loturilor naţionale. Iar dacă un jucător descoperit în Cupa Satelor va face parte într-unul dintre loturile naţionale, vom considera acest proiect ca unul de real succes. Pe termen scurt ne dorim să avem un număr cât mai mare de comune care să participe la acest proiect. Pe termen mediu, pentru anul următor, ne dorim să avem deja descoperiţi cei mai talentaţi copii în Cupa Satelor şi care să facă deja parte din competiţia numită Turneul…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.