Răpusă de efort. Bianca Andreescu a abandonat în optimi la Miami, după 10 victorii consecutive în circuitul WTA. Cronica meciului

0

Forcing-ul Biancăi Andreescu s-a încheiat după 10 victorii consecutive cu un abandon în optimile turneului de la Miami. Campioana de la Indian Wells nu a prins ora pe teren în duelul cu Anett Kontaveit, estona beneficiind de abandonul canadiencei de origine română la scorul de 6-1, 2-0.

Stilul agresiv al celor două tinere jucătoare (19 ani neîmpliniţi pentru canadiancă, 21 de ani pentru estonă) s-a văzut încă de la primele schimburi. Kontaveit a trecut cu lejeritate de prima tură pe lansare, punctând decisiv cu dreapta, dar reuşind să trimită şi primul semnal ameninţător cu reverul, lovitură cu care a pus-o în vizibilă dificultate pe Bianca în raliu.

Partida a fost însă întreruptă după doar 12 puncte, din cauza ploii. Bianca Andreescu, având minge de game pe serviciu, la 0-1, a anunţat imediat că suprafaţa de joc este alunecoasă, în timp ce în tribună s-au deschis umbrelele. Chiar dacă iniţial sportivele au aşteptat pe teren, meciul nu s-a putut relua decât după aproximativ o oră şi jumătate.

Kontaveit a ieşit cu atitudinea potrivită de la cabine şi, câştigând  7 din următoarele 8 puncte s-a desprins la 3-1. Bianca Andreescu a punctat în premieră pe tabelă după un game patru maraton, în care a apărat trei mingi de break, încheind conturile graţie serviciului, însă descătuşarea nu a ajutat-o prea mult. Deşi a impresionat cu câteva retururi extrem de adânci şi percutante, a folosit bine scurta, Bianca a părut din nou lipsită de luciditate la momentul decisiv, la minge de break, când s-a lăsat împinsă în defensivă, mizând pe baloane fără perspectivă sau pe nişte execuţii cu slice care nu au incomodoat-o pe Kontaveit.

Fiind mai pragmatică, Kontaveit s-a distanţat la 5-1. Nu a ratat şansa de a închide setul la serviciu, chiar dacă a fost nevoie de 18 puncte pentru a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.