Raliul Dakar 2019: Toyota și Mini se luptă pentru supremație în cea mai dură competiție de rally raid din lume

0

Cea mai dificilă competiție de rally raid din lume a debutat la începutul săptămânii. Raliul Dakar 2019 se desfășoară exclusiv în Peru, iar concurenții vor avea de parcurs peste 5.500 de kilometri. Și în acest an, România este reprezentantă de rider-ul Mani Gyenes.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

A 41-a ediție a Raliului Dakar, cea mai dificilă competiție de rally raid din lume, a luat startul săptămâna aceasta în Lima, capitala statului Peru. Ediția din acest an marchează o premieră pentru Dakar: toate probele se vor desfășura exclusiv pe teritoriul statului Peru.

Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar a sperat ca în 2019, cea mai dură competiție de rally raid din lume să înceapă din Chile și să se încheie în Ecuador, însă cele două state au decis să nu se implice. Organizatorii au avut discuții și cu reprezentanți din Bolivia, însă răspunsul acestora a fost tot unul negativ.

Startul festiv al Raliului Dakar 2019 a avut loc în 6 ianuarie, iar în 7 ianuarie concurenții au pornit în prima probă specială. Anul acesta, competiția de rally raid a programat 10 zile de concurs și o singură zi de pauză (12 ianuarie).

Automobilele înscrise în competiție vor avea de parcurs 5.598 de kilometri, dintre care 3.094 de kilometri de probe speciale. Finișul va avea loc tot la Lima.

Duel strâns între Toyota și Mini

Anul trecut, Toyota și Peugeot au dus un duel crâncen, iar constructorul francez a ieșit cu fruntea sus mulțumită performanței lui Carlos Sainz (a doua victorie în Dakar a spaniolului). În 2019, Peugeot rămâne pe harta Raliului Dakar doar cu piloți privați (Sebastien Loeb este unul dintre aceștia), Toyota și Mini fiind acum principalii actori.

Mini a aliniat la…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.