Rafael Nadal i-a predat o lecţie de tenis lui Alex de Minaur. Cu victoria #250 în Grand Slam-uri, ibericul merge în optimi, la un duel familiar cu un rival care l-a mai învins la Australian Open. VIDEO: cât alergi ca să pierzi un punct cu Rafa!

0

Rafael Nadal a obţinut, vineri, victoria cu numărul 250 în turneele de Mare Şlem, trecând de australianul Alex de Minaur în minimum de seturi, 6-1, 6-2, 6-4, în turul trei la Australian Open. Meciul a durat 2 ore şi 22 de minute.

Ibericul şi-a continuat parcursul fără set pierdut la ediţia din 2019, neutralizând extrem de eficient jocul entuziast al tânărului poreclit „Demonul”. De Minaur l-a testat, însă a capotat de multe ori în punctele mari, la egalităţi şi mingi de break, nivelul accesat de spaniol fiind net superior celui accesibil unuia dintre cei mai buni reprezentanţi ai NEXTGen. Scorul a fost dur cu puştiul de 19 ani, care l-a atras pe Nadal în game-uri de până la 24 de puncte, însă ibericul nu şi-a permis niciun moment să ia piciorul de pe acceleraţie. După ce a învins sportivi australieni în primele trei partide, Nadal va avea parte de o provocare diferită în optimi, acolo unde se reîntâlneşte cu un vechi rival, Tomas Berdych (fost număr 4 mondial, în prezent al 57-lea în lume), într-un al 24-lea meci direct. Rafa îl conduce pe ceh în întâlnirile directe, 19-4, însă ultimul succes al lui „BirdMan” s-a consemnat chiar pe terenurile din Melbourne Park, în 2015 (6-2, 6-0, 7-6/5).

Rafael Nadal nu i-a făcut nicio concesie lui Alex de Minaur în duelul din turul trei la Australian Open. Numărul doi mondial l-a obligat pe cel mai bun jucător australian să-şi aprindă călcâiele în curse infernale în start de meci, iar puştiul crescut pe terenurile din Alicante a răspuns cu o determinare demnă de aplaudat.

După o primă tură confortabilă pe serviciu în start de meci, Nadal a forţat la retur, iar Alex de Minaur a aflat exact cam cât efort trebuie să facă pentru a-i prelungi şederea pe teren campionului din 2009. Alex a scăpat de o primă minge de break după un raliu de 19 lovituri,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.