Rădoi va ajunge antrenor al naționalei României

0

Libertatea: În primul rând vreau să vă întreb care e situația Școlii de Antrenor de la Federația Moldovenească? Era coadă de români la un moment dat.
Ilie Carp: Școala e foarte serioasă! Și ies antrenori buni de aici! Păi și școala din România l-a avut ca instructor la cursurile pentru licența Pro pe Ghenadie Scurtul, director tehnic al federației noastre și membru în Comisia UEFA Jira, dedicată exclusiv sectorului de formare și educare a antrenorilor. Scurtul este și instructor UEFA.

Una peste alta, singura chestie a fost cu bacalaureatul lui Mirel Rădoi. El însă va fi un antrenor mare. E serios, pregătit, are experiență de fotbalist, acum are și ca tehnician. A calificat naționala U21 la Euro, nu? Va ajunge la naționala României! Dacă aș fi putut să-l convingem, îl aduceam ca selecționer aici!

Ilie Carp, coordonator al selecționatelor naționale ale Federației Moldovenești de Fotbal

Ce antrenori români mai activează acum în Moldova?
Sunt câțiva. E Sorin Colceag, fostul portar, care pregătește Zimbru Chișinău. Echipa trece prin momente dificile, iar noi chiar i-am propus să preia un lot național de juniori al Moldovei. Are pregătire, a condus România U17. Mai sunt Dănuț Oprea, antrenor U-21, și Ștefan Stoica. A fost și selecționer la un moment dat.

Au vrut să-l naturalizeze pe Golofca, de la FC Botoșani

Fotbalul moldovenesc a ajuns jos. De ce?
A ajuns, dar a început să crească. Avem tineri talentați! Mulți dintre copiii noștri pleacă alături de părinții care merg să lucreze în străinătate. Acolo se școlesc și, sperăm, când se întorc acasă, să ducă Moldova la un nivel mai înalt. Am încercat și câteva soluții de import.

Pe cine?
Pe Cătălin Golofca, de la Botoșani. N-a vrut să audă! Ne puteam ajuta de el, avea rădăcini pe aici, sunt multe familii cu acest nume în Republica Moldova și în Ucraina. Am mai fost să-l urmăresc pe Nicolas Gorobsov, de la Concordia…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.