Puterea cicatricelor: Behind the Scars

0

Nimeni nu ar fi mai potrivit decât fotografa Sophie Mayanne ca să îți arate puterea cicatricelor, dar și frumusețea pe care acestea o transmit. Până la urmă, ce este o cicatrice dacă nu o urmă a unei lupte, a unui proces dureros prin care ai trecut pentru ca, la final, să ieși din el, dacă nu chiar învingătoare cu totul, măcar mult mai înțeleaptă?

La lucrurile pe care le au de transmis cicatricele s-a gândit și Mayanne atunci când a început să documenteze corpurile mai multor femei din toată lumea, care au ajuns să facă pace cu dizgrațioasele, marile, uneori încă dureroasele lor cicatrice. Ea a lansat seria foto Behind the Scars, un proiect onest și foarte frumos care vorbește în limbaj vizual despre puterea cicatricelor, așa cum nu ne putem imagina că s-ar putea vorbi mai bine.

Ca fotografă, întotdeauna am fost atrasă de lucrurile care ne fac unici, diferiți unii de alții.’, a declarat Sophie Mayanne pentru ELLE USA. Frumusețea este un lucru care m-a interesat dintotdeauna, și îmi place să găsesc un fel de frumusețe care e trecut cu vederea’, a mai spus ea despre puterea cicatricelor pe care le imortalizează în fotografii.

Seria ei de imagini, pe care o poți vedea pe contul de Instagram @behindthescars_, a început în aprilie 2017, de la o idee simplă. Mayanne voia să facă portrete sincere, care pot să dezvăluie istorii personale. Astfel, fotografiile nu sunt doar ale unor cicatrice, ci sunt însoțite și de poveștile persoanelor care le poartă și ale felului în care s-a ajuns la acele urme lăsate pe corpuri.

Surprind vulnerabilitatea, rezistența, frumusețea, gândurile acelei persoane și le și arăt poveștile într-un fel incredibil. Să fiu capabilă să-i arăt cuiva…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.