(Publicitate) Cum Alegi Sportul Potrivit Pentru Copilul Tău? | Alte Sporturi, Sport | Libertatea.ro Cum Alegi Sportul Potrivit Pentru Copilul Tău?

0

Care este vârstă potrivită pentru a începe practicarea unui sport?

Chiar dacă cei mici încep să alerge de la o vârstă fragedă sau urmăresc mingea atunci când văd un meci de fotbal la televizor, nu este indicat să practice un sport prea devreme. Lipsa de mobilitate le poate genera frustrări, din simplul fapt că nu vor reuşi să ţină pasul cu ceilalţi copii. Pentru a evita momentul în care copilul poate refuza să mai practice un sport, înscrie-l la diverse activităţi începând cu vârsta de 7 ani, atunci când îşi poate alege singur ceea ce doreşte să practice. Odată cu vârsta de 7 ani, cel mic dispune de abilităţile fizice necesare practicării unui sport şi poate să fie atent la antrenori, pentru a înţelege şi respecta toate regulile jocului. În calitate de părinte, acordă întotdeauna atenţie intereselor celui mic.

Ce criterii trebuie să iei în calcul în alegerea sportului potrivit?

Pentru a alege sportul potrivit pentru copil, este recomandat să ţii cont de anumite criterii:

  • Dacă cel mic îşi manifestă interesul pentru sport de la vârste fragede, de 3-4 ani şi este mobil şi sigur pe el, gimnastica sau patinajul pot fi activităţi sportive spre care se poate îndrepta.
  • Dacă observi că interacţionează bine cu alţi copii şi că iubeşte jocul în echipă, fotbalul, baschetul sau handbalul ar putea fi discipline ideale pentru copil, prin intermediul cărora îşi poate dezvolta spiritul competitiv. În caz contrar, dacă preferă să desfăşoare activităţi de unul singur, sporturile individuale, precum tenisul sau înotul i se vor potrivi de minune.
  • Copilul tău preferă să petreacă mult timp în faţa calculatorului? Deşi nu este indicat, nu trebuie să te îngrijorezi. Chiar şi pentru copiii sedentari, există variante prin care îl poţi convinge să devină mai activi. În acest caz, mersul cu bicicleta sau artele marţiale îl pot ajuta  pe cel mic să îşi dezvolte abilităţile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.