(Publicitate) Cele Mai Bizare Sporturi Din Lume | Alte Sporturi, Sport | Libertatea.ro Cele Mai Bizare Sporturi Din Lume

0

Fotbalul pentru nevazatori

Cel mai popular sport din intreaga lume este practicat si de catre persoanele cu handicap, indiferent ca vorbim despre persoane cu un singur picior sau nevazatori. In pofida faptului ca nu vad ceea ce se intampla pe teren, jucatorii implicati se descurca neasteptat de bine. Totodata, fotbalul pentru nevazatori incurajeaza persoanele cu dizabilitati sa practice si diverse activitati care nu fac parte din zona de confort a acestora.

Spre deosebire de fotbalul clasic, aici, mingea este umpluta cu margele sau pietricele, astfel incat jucatorii sa o poata repera mult mai usor. Arbitrii sunt oameni obisnuiti, in sensul ca pot vedea mingea si tot ceea ce se intampla pe teren, pentru a lua cele mai bune decizii.

Conform specialistilor de la onlineautomatenspiele.net, aruncarea cu trunchiul de copac se numara printre cele mai vechi sporturi din lume. Este foarte putin cunoscut, interesant, dar si ciudat in acelasi timp. Barbatii puternici, bine dezvoltati, practica cu precadere aruncarea cu trunchiul de copac, spre amuzamentul celor aflati pe margine.

Obiectivul jucatorilor nu este acela de a arunca trunchiul cat mai departe, ci ridicarea in pozitie verticala si aruncarea acestuia spre jucatorii adversi. A luat nastere in Scotia, ceea ce inseamna ca participantii sunt echipati in fuste (kilturi).

In categoria sporturi bizare gasim si hocheiul sub apa. Deci, nu pe gheata sau iarba, ci direct sub apa. Jucatorii se folosesc de un bat pentru a conduce pucul spre poarta echipei adverse. Echipele sunt compuse din 6 jucatori, iar hocheiul sub apa este destul de apreciat la nivel mondial, in pofida faptului ca vizibilitatea este redusa, iar terenul de joc este, de fapt, o piscina.

Caratul nevestei este sportul in care barbatii sunt supusi unui test dificil care presupune o intrecere contracronometru in care trebuie sa isi transporte sotia/prietena de la punctul X la punctul Y.

Pe parcurs pot interveni…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.