PRO TV, somat de CNA, după dezmățul de la Ferma. Care au fost scenele care au deranjat

0

PRO TV a fost somat de CNA, după dezmățul de la Ferma, unde vedetele au fost lăsate să se se înjure și să se acuze reciproc în voie. Pentru scenele neconforme, postul de televiziune a primit o somație de la autoritatea de supraveghere a conținutului audio-vizual.

PRO TV a intrat iar în atenția CNA

Emisiunea Ferma, care s-a terminat luna trecută cu victoria lui Marius Crăciun, s-a dovedit a fi mai degrabă un circ lipsit de orice amuzament, decât o competiție distractivă…cel puțin, pentru unele vedete care s-au cam dat în stambă.

Din cauza momentelor obscene difuzate la ore nepotrivite, precum și a prezenței injuriilor și acuzațiilor lipsite de probe între vedete, postul PRO TV a primit o somație de la Consiliul Național al Audiovizualului ca urmare a mai multor sesizări.

Somația a fost decisă în cadrul ședinței din cadrul instituției care a avut loc pe 11 iunie. Ulterior, CNA a anunțat printr-un comunicat de presă care sunt normele încălcate de postul de televiziune prin intermediul emisiunii Ferma, la edițiile din 12 și 15 mai.

„Întrunit în ședința publică din data de 11.06.2019, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, ca urmare a sesizărilor primite, rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis să aplice o somație publică postului de televiziune Pro TV pentru nerespectarea dispozițiilor art. 40 alin. (5) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual la difuzarea emisiunii „Ferma” (edițiile 12.05.2019 și 14.05.2019), precum și cele ale art. 47 alin (1) (ediția din 14.05.2019)”, se arată în comunicat.

De ce a fost PRO TV somat de CNA

Articolele 40 și 47 fac parte din Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Primul apără dreptul la imagine al persoanelor care apar în spațiul public prin intermediul mass-media:

„În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.