prin ce trec moderatorii de conținut

0

Pe de o parte, lumea cere de la Facebook să controleze mai atent conținutul de pe platformă. Pe de alta, oamenii angajați de Facebook să facă asta sfârșesc cu sindrom post-traumatic din cauza conținutului la care sunt expuși.

O investigație arată că viața moderatorilor de conținut ai Facebook, din biroul din Phoenix, Arizona, e distrusă iremediabil din cauza conținutului la care sunt expuși și condițiilor în care lucrează.

Pentru a modera conținutul de pe platformă, Facebook folosește serviciile companiei Cognizant, ai cărei moderatori de conținut monitorizează zilnic postările de pe Facebook și le șterg pe cele nepotrivite. Jurnalistul Casey Newton a intervievat 12 foști și actuali angajați ai companiei Cognizant din Phoenix.

Toți au vorbit despre impactul pe care atât condițiile de lucru, cât și imaginile pe care au fost nevoiți să le privească le-au avut asupra lor.

Bob Duncan, vicepreședinte Cognizant, a menționat că recrutorii le explică aplicanților natura grafică a jobului și le arată chiar exemple a ceea ce ar putea vedea odată ce acceptă postul.

Facebook nu vrea să știi prea multe despre moderatorii de conținut

Toți moderatorii de conținut au fost nevoiți să semneze la început acorduri de confidențialitate. Potrivit acestora, nu au dreptul să vorbească despre slujba lor de la Facebook și nici măcar să admită că Facebook ar fi fost client al companiei pentru care ei lucrau.

Aceste măsuri au fost luate pentru a proteja angajații de utilizatorii care ar fi putut fi deranjați că ceea ce ei au postat a fost șters. Pe lângă asta, angajați ai Cognizant au recunoscut că aceste măsuri protejează atât compania angajatoare, cât și Facebook, de criticile care le-ar putea fi aduse legate de condițiile de lucru pe care le oferă. Angajaților nu le este permis să vorbească despre impactul emoțional pe care jobul îl are asupra lor, nici…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.