Primele detalii despre noile generații Dacia Sandero și Logan: vor fi lansate în 2020 și vor avea noi sisteme de siguranță

0

Dacia Sandero și Dacia Logan vor primi generații noi în toamna anului 2020 și vor utiliza noua platforma inaugurată de Renault Clio, care va permite integrarea unor sisteme suplimentare de siguranță. Dacia va decide ulterior dacă va introduce versiuni hibride.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Dacia pregătește în această perioadă câteva actualizări importante în gama de modele pentru a se adapta la viitoarele regulamente impuse de legislația europeană și Euro NCAP.

Pe listă se află în special Sandero și Logan, modele care au primit un facelift în toamna anului 2016 și care vor primi noi generații.

În cadrul unor interviuri acordate în presa franceză, Marc Suss, directorul programului de modele accesibile Global Access din cadrul Grupului Renault, a confirmat că noile generații Sandero și Logan vor utiliza platforma CMF-B, pe care a fost dezvoltată și noua generație Renault Clio.

Schimbarea platformei este necesară pentru ca Dacia să poată echipa Sandero și Logan cu diverse sisteme de siguranță precum cameră video sau senzori de marșarier și sistemul de frânare automată de urgență (AEB). Astfel de sisteme vor deveni în curând obligatorii pentru toate mașinile comercializate în Uniunea Europeană, cel mai probabil începând din 2022.

Publicațiile franceze L’Argus și Challenges susțin că noile generații Sandero și Logan vor fi prezentate oficial la Salonul Auto de la Paris din toamna anului 2020, în condițiile în care constructorul de la Mioveni ar urma să lipsească de la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Posibile versiuni hibride

Dacia va fi nevoită în curând să ia câteva măsuri importante pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. Producătorul a înregistrat emisii medii de…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.