Prima reacţie a Federaţiei Române de Handbal în scandalul momentului, cazul „Călăraşi”

0

Federaţia Română de Handbal a emis un comunicat cu privire la cazul „Călăraşi”, pe care vi-l redăm în totalitate:

„În legătură cu articolele de presă apărute recent despre cazul AHC Potaisa Turda v. AHC Dunărea Călăraşi şi prin care s-a sugerat opiniei publice un pretins tratament inegal şi nerespectarea unor drepturi de către FRH.

Ne surprinde confuzia în care se află persoane din handbal cu privire la competenţele organismelor implicate în această situaţie litigioasă, autoritatea şi independenţa acestora. Mai exact, în timp ce Federaţia Română de Handbal are atribuţii de organizare a competiţiei Liga Naţională Masculin 2018/2019, comisiile cu atribuţii jurisdicţionale ale FRH au competenţa de a stabili modalitatea de aplicare concretă a legii, statutului şi regulamentor, la situaţiile de fapt deduse judecăţii. În activitatea lor, comisiile cu atribuţii jurisdicţionale sunt independente decizional astfel că FRH, organele sale de conducere, angajaţii sau orice alte persoane, nu pot interveni pentru a influenţa deciziile pronunţate. Această confuzie cu privire la organismele implicate este susţinută şi propagată prin intermediul mass-media, publicul larg nefiind informat complet şi corect pe acest subiect.

Cazul contestaţiei AHC Potaisa Turda v. AHC Dunărea Călăraşi este în curs de soluţionare iar până la finalizarea tuturor procedurilor pe care clubul sancţionat le are la îndemână, federaţia nu poate da informaţii despre probele administrate de părţi, susţinerile sau apărările acestora. În acelaşi sens, aşa cum am arătat, FRH nu se poate substitui organismelor jurisdicţionale independente decizional, pentru a justifica în faţa cluburilor sau opiniei publice, soluţiile pronunţate de acestea. Motivele de fapt şi de drept sunt prezentate pe larg în fiecare hotărâre adoptată şi nu sunt supuse cenzurii FRH ci exclusiv organismelor ierarhic superioare.

În final, dorim…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.