Prima mare surpriză a Campionatului Mondial s-a produs la Copenhaga! Vicecampioana mondială din 2015, „dărâmată” de cea mai slabă naţională în 2017

0

IHF a denumit Japonia – Macedonia meciul zilei la Campionatul Mondial, disputat la Munchen, dar „bomba” a explodat la Copenhaga, acolo Angola a învins Qatar cu 24-23, în cadrul Grupei D, din care mai fac parte Suedia, Ungaria, Egipt şi Argentina.

Pentru începutul zilei secunde la Campionatul Mondial, toate privirile au fost atrase de disputa dintre „maşina de goluri” Lazarov şi antrenorul-minune al Japoniei, Dagur Sigurdsson, cel care în urmă cu 3 ani reuşea să câştige Campionatul European cu o echipă de puşti a Germaniei. Interul dreapta al Macedoniei şi-a făcut norma pentru un prim meci la turneul final – 8 goluri -, dar şi Dagur Sigurdsson a reuşit să urce naţionala niponă, ajunsă în Germania cu ajutorul unui wildcard.

Macedonia a învins Japonia cu 38-29 în cadrul Grupei B, dar diferenţa s-a creat în ultimele 7-8 minute. Până atunci, Japonia a „desenat” frumos, pe stilul nordicului Sigurdsson, dar cu resursele avute la dispoziţie, limitate valoric. Pentru un prim meci, niponii şi-au atins scopul. „Suntem aici pentru a învăţa şi a câştiga experienţă pentru Jocurile Olimpice de pe teren propriu de la Tokyo”, a declarat Sigurdsson.

Lazarov, golgheter la ediţiile din 2009 şi 2017, a fost foarte bine susţinut de alţi doi jucători de top din Europa, Dejan Manaskov – 7 goluri şi Stojanche Stoilov – 6 goluri.

În timp ce Macedonia şi Japonia ofereau o partidă atractivă ca ritm, ca spectacol, la Copenhaga, Angola a ţinut în şah o echipă a Qatarului venită şi la această ediţie cu câţiva handbalişti născuţi în Europa, în frunte cu portarul Danijel Saric. „Gluma” de la pauză, scor 12-8, s-a îngroşat în ultimul minut al jocului.

Condusă mai bine de 55 de minute de joc, Qatar – vicecampioană mondială în 2015 – a preluat conducerea la scorul de 23-22 în minutul 57. A avut…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.