Prima dată nu se uită niciodată

0

Hai să facem împreună un exercițiu de imaginație: ce-ți amintești mai întâi din cele mai recente călătorii? Obiectivele turistice? Mâncarea locală? Muzeele? Oamenii întâlniți? Vreo activitate interesantă? Problemele apărute? Timpul petrecut cu partenerul de drum? Ceva ce ai încercat pentru prima dată? Care sunt poveștile din călătorii pe care le povestești mereu cu patos la întâlnirile cu familia ori prietenii? Ce amintiri apar în cele mai dragi fotografii din călătorii?

Mai exact, ce te împinge să pleci la drum către o nouă aventură? De ce călătorești?

Live for the story

Eu mi-am pus această ultimă întrebare de câteva ori în ultimii ani, încă nu mi-am răspuns în totalitate dar încet-încet îmi dau seama ce mă atrage mai mult și ce mă bucură mai puțin. De asemenea, am început să pun mai mult preț pe amintiri și mă bucur tare mult că am reușit de-a lungul timpului să surprind în fotografii mare parte din poveștile trăite în călătorii.

Referitor la motivele pentru care călătorim, pe mine cu siguranță nu mă mai atrag muzeele. Multe din ele nu oferă o experiență vie ci mai degrabă imaginea unui cimitir de informații ticsite. Excepție fac cele cu adevărat interesante ori unice, de un gen pe care îl vizitez pentru prima dată. Mi-au plăcut mult:

Multe dintre principalele obiective turistice vizitate de-a lungul timpului nu se mai regăsesc foarte clar în amintirile mele. Pe de altă parte, îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri momentele petrecute la povești cu oamenii locului cunoscuți la drumul mare, poveștile lor împărtășite mie, îmi amintesc după-amiezele leneșe petrecute la vreun mic restaurant ori cafenea, cot la cot cu localnici. De asemenea, îmi plac la nebunie diminețile, în zori, când ieși pe stradă într-un orășel necunoscut și iei parte la primii pași cu tocuri de pe piatra cubică, primele obloane deschise la ferestre, primii copii…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.