Prima competiție cu mașini autonome de curse prinde contur: monoposturile Roborace au fost prezentate oficial

0

Roborace a prezentat monoposturile autonome care vor concura începând din 2019 în prima competiție de acest gen din lume. Piloții umani vor participa doar în prima parte a curselor înainte de a ceda controlul inteligenței artificiale.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Formula E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume, va avea începând din primăvara anului viitor o competiţie suport numită Roborace, în care vor participa maşini electrice autonome.

Organizatorii au publicat vineri designul final al mașinilor autonome de curse, iar din punct de vedere estetic acestea sunt asemănătoare cu prototipurile clasei LMP1 care concurează în Campionatul Mondial de Anduranță. Versiunea finală va avea patru motoare electrice, iar fiecare dintre ele va controla care o roată, în timp ce puterea totală este estimată la circa 1.000 kW (1.360 CP).

Primul sezon este programat să înceapă în primăvara anului 2019 și va fi unul intermediar. Astfel, monoposturile vor avea inclusiv cockpit, întrucât un pilot uman va concura în prima parte a unei curse înainte de a ceda controlul inteligenței artificiale în a doua parte.

Această soluție a fost adoptată pentru ca fanii să înțeleagă mai bine diferența între modul în care se comportă un pilot la volan și modul în care mașinile de curse se vor conduce singure.

„Impresia unui pilot care concurează și apoi iese din monopost exemplifică mai bine diferența dintre pilotul uman și cel autonom. Motorsportul trebuie să aibă o componentă umană. Întotdeauna a fost vorba despre om și mașină”, a declarat Lucas di Grassi, CEO-ul Roborace.

În primul sezon se vor alinia la start șase sau șapte monoposturi, iar două echipe și-au exprimat deja interesul de a participa….

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.