Prețurile asigurărilor RCA ar putea crește: noile tarife de referință sunt mai mari cu 100-200 de lei, dar scad pentru mașinile cu motoare de peste 2.5 litri

0

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA au fost mărite semnificativ, cu excepția mașinilor cu motoare de peste 2.5 litri, ceea ce ar putea conduce la o creștere a prețurilor solicitate de companiile de asigurări.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat miercuri un amplu raport cu privire la situația de pe piața asigurărilor RCA. Pe baza numărului și valorii daunelor înregistrate, dar și a altor factori, ASF a calculat și tarifele de referință pentru polițele RCA care vor fi valabile în următoarele 6 luni.

Conform legislației în vigoare, companiile de asigurări nu au dreptul de a percepe tarife mai mari pentru polițele RCA decât tarifele de referință, cu excepția cazurilor în care există argumente solide.

Prin urmare, tarifele de referință pot fi luate ca reper pentru tarifele maxime pe care le vor solicita companiile de asigurări în următoarele 6 luni.

După ce în ultimul an au fost în scădere, tarifele de referință au crescut puternic comparativ cu cele stabilite în luna noiembrie, ceea ce ar putea conduce la o creștere a prețurilor solicitate de companiile de asigurări.

În cazul șoferilor cu mașini cu motoare de până la 1.4 litri, creșterile sunt de circa 100 de lei, însă lucrurile se complică în cazul celor care dețin mașini cu motoare cu capacități cuprinse între 1.4 și 1.6 litri, care vor plăti mai mult cu circa 200 de lei.

De exemplu, pentru categoria de vârstă sub 30 de ani, tariful de referință crește de la 1.049 lei la 1.309 lei, în timp ce pentru șoferii de 31-40 de ani tariful de referință ajunge la 908 lei, în creștere de la 716 lei. În schimb, în cazul șoferilor cu mașini cu motoare de 1.6-2.0 litri, creșterile…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.