preț, specificații și ce face special telefonul cu 5 camere

0

Nokia 9 PureView a fost prezentat oficial și, ei bine, are cinci camere foto. Știam asta deja, dar acum aflăm și ce face un telefon cu atâtea camere.

Nokia 9 PureView e un telefon ca toate telefoanele mid-range spre premium, până vezi ce are pe spate. Acolo e un ansamblu de cinci camere foto pe care HMD Global, compania care controlează licența Nokia, pe folosește ca să scoată în evidență telefonul.

Ca specificații, Nokia 9 are un ecran de 6 inci QuadHD+ P-OLED (raport de aspect 18:9), un procesor Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și protecție la apă și praf conform standardului IP67. Nokia 9 mai are și o baterie de 3.320 mAh și folosește Android Pie.

Pentru camerele foto, HMD Global a folosit cercetarea celor de la Light, companie care a lansat o cameră foto cu 16 senzori. Astfel, Nokia 9 are un cip Lux Capacitor pe care îl folosește ca să livreze poza finală. Asta chiar dacă procesorul pe care îl are telefonul e de generație veche. Bine, dar ce fac camerele?

Nokia 9 și răspunsul despre existența celor cinci camere foto

Nokia 9 PureView are cinci camere împărțite astfel: doi senzori sunt color, trei sunt monocrom, toți sunt de 12 megapixeli cu obiective standard (28 mm echivalent în format full-frame) și f/1.8. Da, niciun zoom, niciun ultra wide, cum ne-au obișnuit alte companii până acum.

Nokia 9, și acesta e trucul mai important, folosește cele cinci camere ca să compună o imagine de 60 MP pe care cipul dedicat o analizează ca să-ți furnizeze un cadru final de 12 megapixeli.

De ce ar face așa ceva? Ei bine, dacă te uiți la cadrul de mai jos folosit de HMD Global ca să facă nițel teasing pe Instagram înainte de lansare, e vorba de latitudinea de expunere. Un senzor pe telefon e destul de mic și expune cam prost când ai și umbre, și surse puternice de lumină în aceeași poză. Soluția e HDR – high dynamic range,…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.