Presa germană: Daimler intenționează să renunțe la parteneriatul cu Alianța Renault-Nissan

0

Daimler intenționează să renunțe la parteneriatul cu Alianța Renault-Nissan, care a dat naștere cel mai recent unui motor pe benzină de 1.33 litri utilizat de Mercedes-Benz, Renault, Nissan și Dacia, potrivit unor informații dezvăluite de presa germană.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Daimler a inițiat la începutul anului 2010 un amplu parteneriat tehnic cu Alianța Renault-Nissan, care a avut drept scop principal reducerea costurilor prin utilizarea comună a unor platforme și motoare.

Cel mai recent, cei trei constructori au colaborat la dezvoltarea unui nou motor pe benzină de 1.3 litri anunțat la sfârșitul anului 2017 și care între timp a ajuns pe numeroase modele. Printre ele se numără Mercedes-Benz Clasa A, Renault Clio sau Nissan Qashqai, însă unitatea de propulsie cu patru cilindri și-a făcut loc recent și în gama lui Dacia Duster.

Cu toate acestea, publicația germană Motorsport Magazin susține că Daimler intenționează să nu prelungească acordurile semnate cu Alianța Renault-Nissan, fără să menționeze însă când expiră actualele contracte.

Sursa citată afirmă că decizia face parte dintr-un amplu program de reorganizare pregătit de Ola Källenius, suedezul care va prelua postul de CEO al Daimler în 22 mai de la Dieter Zetsche.

Nu este foarte clar care sunt motivele pentru o decizie atât de radicală, însă nu este exclus ca aceasta să aibă la bază intenția de a colabora mult mai strâns cu rivalii tradiționali de la BMW. Daimler și BMW au anunțat în luna februarie că își unesc serviciile de car sharing, închirieri auto, parcări și încărcare de mașini electrice, iar ulterior au confirmat că vor să dezvolte împreună tehnologii pentru condus autonom pe autostrăzi.

Presa a speculat…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.