Poze cu schimbările prin care a trecut București în ultimii 10 ani

0

De la borduri supraetajate la fântâni arteziene cu luminițe, București se schimbă constant. Imaginile Google Streeet View sunt poate cea mai bună modalitate prin care să vezi diferențele.

Ca în orice oraș din lume, și în București schimbarea peisajului urban e iminentă și acesta poate fi diferit chiar și de la o săptămână la alta. Trotuarele nu duc nici acum lipsă de mașini și nici drumurile nu sunt tocmai reparate. Au mai răsărit în schimb clădiri, s-au mai desființat magazine, ori s-au construit complexuri de apartamente acolo unde n-ai fi călcat niciodată, în pustietate.

De ce contează cum arată Capitala pe Google Street View

Street View e opțiunea pe care Google ți-o oferă pentru a te ajuta să te descurci mai bine atunci când încerci să găsești o anumită locație. La o anumită perioadă de timp, mașinile Google cutreieră lumea în lung și în lat și capturează imagini direct din trafic cu localitățile prin care trece.

În vara anului 2019, Google își va trimite din nou mașinile pe străzi, însă de data aceasta va folosi noi camere și tehnologii pentru imagini mai de calitate. De asemenea, noua inițiativă a companiei include și un trekker, dispozitiv care va fotografia trotuare, zone pietonale și alte zone neaccesibile pentru mașini. Odată ce acestea vor apărea, vom putea vedea și mai bine cum peisajul urban se schimbă constant în București.

De data aceasta, am comparat imagini mai vechi cu Bucureștiul, cu cele de la ultima patrulă a mașinilor Google, din august 2018. Aici sunt doar câteva dintre zonele Bucureștiului care s-au schimbat de la apariția Street View în România.

Cât de mult s-a schimbat peisajul în București

Timpuri Noi

Chiar și câteva clădiri construite într-o anumită zonă pot da un aspect cu totul diferit.

August 2018
Timpuri Noi București
Octombrie 2008

Intersecție Apaca

Intersecie Apaca
August 2018
Apaca octombrie 2008 București
Octombrie 2008

Bulevardul Iuliu Maniu, București

Iuliu Maniu
August…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.