Povestea lui Super-Dan. A crescut într-un oraş în care 400 de suflete se înghesuiau într-o sală de 100 de locuri. „L-am avut pe tata antrenor şi mă cam trimitea acasă de la antrenamente, că nu sunt suficient de valoros” Dan Fleşeriu a dus o grupă de fete de 8 ani până pe 7 în LNBF, acum e creierul liderului CSU Sibiu | #România100

0

Când a devenit clar că Dan Fleşeriu va face antrenorat în baschet, tatăl, Mihai Fleşeriu, un reputat tehnician în sportul inventat de James Naismith şi făcut mare de O’Neal, Johnson, Jordan ori LeBron, a oftat, dar a lăsat protestele.

Pierduse parcă o serie lungă, de şapte, în care încercase şi dur, şi argumentat, şi cine mai ştie cum să îl descurajeze în a opta pentru o carieră în baschet pe puştiul său. Era meritul şi vina sa că Dan iubea mingea portocalie, pentru că el îl luase în cantonamente lungi la munte, el îi înlocuise în urechi beat-ul hiturilor momentului cu atât de caracteristicul ritm al mingii care atinge violent parchetul în timpul driblingurilor, un ritm acompaniat de scârţâitul ghetelor uzate de sute de repetări ale atacurilor.

Mai erau şi discuţiile lungi de acasă cu soţia sa, şi ea antrenoare de baschet, cele care deveniseră scenetele favorite ale lui Dan. Când Dan se antrena sub comanda sa, îl trimisese de multe ori acasă. Dar…

Au început discuţii lungi şi multe, serioase, despre cum ar trebui să arate un antrenament sau o echipă. Care sunt poziţiile, unde trebuie să joace jucătorii. Am avut, la început, diferenţe de opinie foarte mari!

Au fost chiar şi câteva certuri în care nu ne puneam de acord deloc! Pe una o ţin minte perfect: la mine, singurul pivot mare pe care îl aveam în echipă juca foarte des în afara căciulii, nu aproape de inel.

Şi tatăl meu spunea că nu se poate aşa ceva, că pivotul trebuie să joace în interior! Eu – nu, nu, nu!, pentru că înţelesesem că viitorul ei nu va fi doar de pivot. Tata mă contra – ce e aia extremă înaltă? nu!

După vreo doi ani, a plecat în Statele Unite, unde e stabilit fratele meu, a văzut o mulţime de meciuri la Colegiu şi în ligile inferioare, iar când a venit înapoi, după vreo două săptămâni, mi-a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.