Pleci cu maşina în Grecia? Află cum te fereşti de amenzi de 2.000 de euro

0

Grecia a modificat, anul trecut, regulile de circulaţie pe reţeaua rutieră internă, sancţionând drastic şoferii care vorbesc la telefon în timpul condusului, nu poartă centura de siguranţă, nu respectă viteza legală sau sunt depistaţi cu dispozitive anti-radar. Vestea şi mai rea este că a fost eliminată posibilitatea de plată la jumătate a amenzii în decurs de 10 zile.Noul Cod Rutier elen a intrat în vigoare de la data de 30 martie 2018, astfel că şoferii cu autoturismele înscrise în circulaţie în România pot circula în Grecia cel mult 180 de zile dacă sunt turişti şi nu au o rezidenţă legală în această ţară. Cei cu rezidenţă sau domiciliu în Republica Elenă (carte de identitate pentru cetăţeni europeni, asigurare medicală IKA sau număr fiscal AFM) sunt obligaţi ca, imediat dupa intrarea pe teritoriul elen, să se prezinte la primul birou vamal în vederea parcurgerii procedurilor de import a autovehicolulului.

În conformitate cu noile prevederi ale Codului Rutier, sunt aplicate următoarele sancţiuni:

  1. Neutilizarea centurii de siguranţă sau a căştii de protecţie pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.
  2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv handsfree se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuţelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.
  3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentraţie de alcool de:
  • 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro şi imobilizarea autovehiculului;
  • 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.