Planurile Audi pentru electrice: conceptul unui SUV mai mic decât e-tron va fi prezentat în martie, iar PB 18 e-tron va avea versiune de serie

0

Audi a confirmat că va prezenta în luna martie conceptul unui SUV electric cu dimensiuni mai mici decât e-tron, în timp ce conceptul PB18 e-tron va primi versiune de serie.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Audi a organizat miercuri seară la Amsterdam un eveniment oficial numit Mission Zero pentru promovarea lansării oficiale a SUV-ului electric e-tron pe această piață. Cu această ocazie, oficialii constructorului german au oferit o serie de detalii despre planurile pe termen scurt ale companiei în privința vehiculelor electrice.

Astfel, Andreas Mindt, designerul de exeterior al Audi, a confirmat că producătorul de la Ingolstadt va prezenta în luna martie la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui nou SUV electric.

Conceptul va fi dezvoltat pe platforma modulară MEB (Modular Electric Drive Kit) și va prelua o serie de elemente de design de la e-tron GT, iar din punct de vedere al dimensiunilor va fi mai mic decât e-tron, între Q2 și Q3. Potrivit unor informații neoficiale anterioare, conceptul va primi o versiune de serie în cursul anului 2021.

În cadrul aceluiași eveniment, Bram Schot, noul CEO al Audi, a anunțat că PB18 e-tron, un concept sportiv prezentat în vara anului trecut, va primi de asemenea o versiune de serie, însă nu este clar când va fi lansată aceasta. 

Inspirat din prototipul folosit anterior de Audi în cursa de 24 de ore de la Le Mans, conceptul electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 2 secunde.

Gama de modele electrice Audi începe deja să se contureze. SUV-ul Audi e-tron poate fi deja comandat cu livrare în februarie 2019, iar versiunea coupe a acestuia, Audi e-tron Sportback, a fost deja prezentată în stadiu de concept înainte de lansarea…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.