Piramidele lumii antice, atracţii pentru pasionaţii de istorie şi călătorii

0

Piramidele sunt, cu siguranţă, unele dintre cele mai fermecătoare edificii ale istoriei cunoscute. Aproape fiecare piramidă de pe glob are o semnificaţie unică şi un loc în istorie. Cu toate acestea, unele dintre aceste structuri deţin un loc special în inimile pasionaţilor de istorie şi de călătorii, dat de trăsăturile lor unice şi atrăgătoare.

Marea Piramidă din Giza este considerată una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Este cea mai veche construcţie de aceste gen descoperită vreodată. Mai este cunoscută şi sub numele de Piramida lui Cheops. Se consideră că acest mormânt a fost construit în jurul anului 2.560 î.Hr. Există multe teorii ştiinţifice cu privire la construirea acestei piramide. În interiorul ei există trei camere. Edificiul a fost ridicat peste cea mai mică dintre camere, care este săpată în roca de bază. Camerele superioare sunt cunoscute drept camera regelui şi camera reginei. Este singura piramidă egipteană care conţine atât pasaj pentru coborâre, cât şi pasaj pentru urcare.

Piramidele nubiene sunt din regiunea Văii Nilului cunoscută ca Nubia. Au fost construite de regii Ţării Kuş. Există în jur de 255 de piramide construite în trei zone din Nubia. Cele trei site-uri sunt El-Kurru, Nuri şi Meroe. Piramidele au fost făcute în trepte, din blocuri de piatră, poziţionate orizontal, şi au o înălţime cuprinsă între 6 şi 30 de metri. Cele mai multe dintre aceste construcţii au structură de templu.

Piramida din Hellinikon este o rămăşiţă dintr-o piramidă misterioasă din Ellinika, un oraş al Greciei antice. Se consideră că a fost, în acea vreme, o bază militară. Alte teorii spun că această piramidă a fost construit în memoria eroilor căzuţi în bătălii. Este construită din rocă brută, care nu a fost lustruită. Piatra datează din epoca miceniană (1.600-1.000 î.Hr.).

Piramidele din Güímar sunt şase edificii situate în cartierul Chacona…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.