Piața RCA în primele trei luni ale anului: prima medie a crescut la 609 lei, iar City Insurance și Euroins au 70% dintre polițele de asigurare

0

Prima medie pentru asigurările RCA a crescut la 609 lei în primele trei luni ale anului, în timp ce 70% dintre clienți aleg să încheie polița de asigurare la City Insurance sau Euroins.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat în această săptămână un amplu raport cu privire la piața asigurărilor RCA pentru primele trei luni ale anului.

Datele oficiale ale ASF arată că prima medie anualizată a unei polițe RCA a crescut cu circa 3%, de la 589 la 609 lei. Totuși, valoarea primei a rămas practic constantă comparativ cu media anualizată pentru întreg anul 2018, când a fost de 612 lei.

În primele 3 luni ale anului au fost încheiate 2.96 milioane de polițe RCA, însă numai 63.464 dintre clienți au ales și serviciul de decontare directă, adică doar ceva mai mult de 2% dintre clienți.

Avantajul serviciului opțional de decontare directă este că, în cazul unui accident, reparația mașinii este plătită de compania de asigurări a șoferului păgubit, care nu trebuie astfel să mai aștepte banii de la compania de asigurări a șoferului care a provocat accidentul. Totuși, decontarea directă se aplică numai dacă accidentul a avut loc în România între două mașini înmatriculate în țara noastră și dacă nu există vătămări corporale.

În ceea ce privește perioada de valabilitate a poliței, 33% dintre clienți aleg asigurarea pe 6 luni, iar 33% mizează pe cea de 12 luni, însă aproape 25% dintre clienți preferă să încheie o asigurare pe o lună, în ciuda faptului că prețul acesteia este foarte mare raportat la perioada scurtă de valabilitate.

Daunele plătite de companiile de asigurări au avut evoluții contrastante. Pe de o parte, dauna medie materială a…

 

Citeste continuarea pe: AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.